Preview Mode Links will not work in preview mode

Jord är du

Sep 27, 2023

Ett alldeles historiskt avsnitt eftersom det är inspelat med oss båda i samma rum! Vi vräker ur oss lite ursinne efter regeringens korkade budget och frågar oss själva var visionerna finns.


Sep 20, 2023

I veckan som gick släppte Stockholm resilience centre en uppdatering av de planetära gränserna. Nu är alla gränser kvantifierade och 6 av 9 gränser är passerade. Vad betyder de olika tårtbitarna och vad gör vi med den här kunskapen?

För att läsa mer om gränserna, klicka här. På Stockholm resilience...


Sep 6, 2023

Alltså, avsnitt 100!!! Det firar vi med att prata om bland det viktigaste som finns- om klimaträttvisa, samt hur vi inte kan satsa på att bevara ett system som grundar sig på förtryck.

Vi som gör den här podden är Annelie Anderberg @jordelivvett och Maria Engelbrektsson


Aug 16, 2023

I sommarens sista poddväxling blandas vemod med strategier. Sommarlovet är över, en ledighet som har varit vacker och samtidigt besvärlig. Bara själva tillvaron med en drös barn omkring en 24/7 kan vara en utmaning, men just den här sommaren har också den tankevärlden och känslolivet varit svårt. Som det är...


Jul 19, 2023

Det blir inte bättre. Det kan ju låta negativt, eller positivt, beroende på hur man ser det. Men egentligen är det kanske mest neutralt, det blir vad det blir liksom. Det här avsnittet handlar ännu lite mer om självorganisering, om risken för underordning när man söker projektbidrag, det dyker upp ett till...