Preview Mode Links will not work in preview mode

Jord är du


Apr 26, 2022

Hur mycket skygglappar är okej att ta på sig för att inte göra omställarlivet till en börda? Maria har varit på skidsemester med familjen och känner skav över den åverkan skidturismen har på naturen. Annelie känner en (enligt henne själv) tramsig och orimlig skuld över att behöva köpa nya strumpor till barnen.

Medan barnen leker åldersöverskridande vill Annelie hänga i trädgården och se växtligheten breda ut sig och skjuta i höjden. Livskamraten Erik bygger växthus - i trädgården där de tänkt att de nått vägs ände fanns det visst möjligheter att göra ännu lite till. Hos Maria håller snön på att smälta bort i ett rasande tempo och planeringen för årets odling, ni vet den som först skulle bestå av potatis, potatis och åter potatis, är i full gång. Och visst blir det mer än potäter.

I början av avsnittet gör Maria reklam för Samhushållarna, ett community för alla som vill bjuda in sin omgivning för att självhushålla tillsammans och samtidigt finnas i ett nätverk med andra samhushållargrupper. Det öppnas upp på söndag den 1 maj. Är du nyfiken på att vara med där kan du klicka här

Väcker poddavsnittet tankar, provoceras du eller blev det en lisa för själen? Dela gärna med dig på vår Instagramsida Jord är du eller på facebooksidan med samma namn. Och du! Du kommer väl ihåg att prenumerera på podden i din poddspelare? Vi gillar att hänga med dig!